Promocionaran el ‘plogging’ a tota la Costa Brava – Ràdio Palamós

Imatge de la primera marxa Eco-Marxa Plogging Costa Brava, que es va fer el març passat. (Foto: Twinapp Running Facebook).

L’aplicatiu Twinapp Running i l’associació RunWomanRun treballen en un projecte per promocionar la pràctica del ‘plogging’ a tota la Costa Brava. Aquesta disciplina va néixer als països nòrdics i ara s’està implantant aquí. Consisteix en caminar o córrer i anar recollint plàstics o altres deixalles que es vagin trobant en el recorregut, amb el doble objectiu de fer activitat física i conscienciar sobre la necessitat de mantenir net l’entorn.

Twinapp Running i RunWomanRun han fet una aliança i la primavera passada van organitzar l’Eco-Marxa Popular Plogging Costa Brava. Han fet sortides per promocionar aquesta activitat i ara arriba el moment de donar un pas més, explica Teresa Ferrés, una de les impulsores de Twinapp Running.

Joan Mateu, de l’entitat RunWomanRun, explica que el plogging va néixer a Suècia i que la seva implantació aquí va creixent. Mateu, però, deixa clar que no estan aquí per solucionar el problema de les deixalles en el medi sinó per conscienciar de la seva existència.

Twinapp Running és un aplicatiu de l’empresa palamosina Cherrytech que posa en contacte corredors que volen practicar aquesta activitat. RunWomanRun és una entitat nascuda amb la finalitat de divulgar els beneficis que té la pràctica esportiva, principalment la cursa i la marxa a peu, com a teràpia de malalties físiques i psicològiques.

Notícia extreta de:

Ràdio Palamós