Roses i Blanes seran escenari de les properes eco-marxes del projecte Mou-te pel Mar, que es coordina a través de la plataforma digital Twinapp

Els pescadors d’aquests municipis també recolliran residus mentre feinegin

Després de l’èxit de la primera gran campanya del projecte Mou-te pel Mar a Palamós i Sant Feliu de Guíxols, els propers municipis que hi participaran seran Roses (aquest diumenge 27 d’octubre) i Blanes (3 de novembre). Els interessats en participar-hi ja s’estan agrupant a través de la plataforma digital Twinapp, que coordina accions de recollida de brossa del medi marí i dels entorns naturals de la Costa Brava, combinades amb l’activitat pesquera i l’esportiva.

A Roses el punt de trobada serà a les 9 del matí la platja de l’Almadrava, on el grup de participants es reunirà i després d’un escalfament conjunt sortiran pels entorns d’aquest paratge natural per fer esport i recollir la brossa que trobin pel camí. A les eco-marxes o sortides de plogging fetes al setembre a Palamós i Sant Feliu es van recollir prop de dues tones de brossa, amb la col·laboració de les confraries de pescadors d’aquestes localitats de la Costa Brava, que durant la setmana van recollir els residus que trobaven a alta mar mentre sortien a feinejar. En aquesta ocasió les confraries de Roses i Blanes també s’adhereixen a la campanya, posant de relleu la implicació de la comunitat pesquera en aquesta iniciativa de la qual en són, al mateix temps, beneficiaris i impulsors d’un moviment social que neix de la preocupació per la conservació del mar.

De la seva banda, la sortida de plogging de Blanes es farà el diumenge 3 de novembre, a les 9 del matí al passeig de Mar, al Banc dels Músics.

Esport, salut i consciència mediambiental

Aquest són els tres eixos del projecte “Mou-te pel Mar”, que compta amb la col·laboració de RunWomanRun, una entitat sense ànim de lucre palamosina que fomenta les pràctiques esportives.

A través de Twinapp es coordinen les diferents sortides, tant per mar com per terra, i des del llançament de l’app s’ha creat una gran capacitat de relació entre els usuaris, que comparteixen la seva afició per l’esport, la promoció d’hàbits saludables a través de l’esport i la preocupació pel medi ambient.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a través de moute.twinapp.net